Spring naar hoofd-inhoud

Bereikbaarheid en parkeren

[] Fryske Akademy Berikberens en parkearje

De Fryske Akademy is gevestigd in het centrum van Leeuwarden. Wij zijn goed* te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

*Door werkzaamheden aan de Groeneweg kan de Fryske Akademy de komende tijd (augustus-november 2017) wat lastiger bereikbaar zijn. Kijk daarom voor de zekerheid voordat u naar de Akademy komt op: https://live.andes.nl/leeuwarden waarop de Gemeente Leeuwarden aangeeft of er sprake is van verkeershinder of afsluitingen.

Met het openbaar vervoer

De Fryske Akademy ligt op circa tien minuten wandelafstand van het trein- en busstation. Met de stadsbus is de Akademy het best bereikbaar met buslijn 36 richting Bilgaard (halte Boterhoek), of anders met buslijn 12 richting NHL Hogeschool (halte Wissesdwinger).

 

Met de auto

Tegenover de ingang van de Fryske Akademy aan de Doelestraat is een parkeerplaats waar voor maximaal twee uur betaald kan worden geparkeerd. Vlakbij de Akademy zijn er verscheidene parkeergarages. De parkeergarage onder het Oldehoofdsterkerkhof ligt op nog geen minuut lopen van de Akademy.

Raadpleeg de websites Prettig Parkeren en Parkeergarages Leeuwarden voor meer informatie over parkeermogelijkheden.