Spring naar hoofd-inhoud

Letterkunde | 1st Conference on Frisian Humanities

De Fryske Akademy organiseert het eerste Fries Geesteswetenschappelijk Congres (Conference on Frisian Humanities), in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden, van 23 t/m 26 april 2018, als onderdeel van het project Lân fan Taal van Leeuwarden - Fryslân 2018.

Op maandag 23 en dinsdag 24 april is er een deelcongres over de studie van literatuur in de Frieslanden: de 2e Dagen van de Friese Letterkunde. Lezingen zijn welkom over elk deelgebied van de letterkunde. Optioneel centraal thema: verzonnen identiteitsverhalen.

Klein maar fijn en vol geheim, zo is de Friese literatuur, die het meertalige / kunsttalige meesterwerk <em>Het Oera Linda Boek</em> voortbracht, de volkshumor van de Halbertsma's, de experimenten van de rebelse taalvirtuoos Trinus Riemersma, de epische poëzie van de blinde bard Tsjêbbe Hettinga en 'folle net genôch'. Kom spreken of luisteren op dit heerlijke congres!

  

Oproep voor lezingvoorstellen

Lezingen zijn welkom over alle deelgebieden van de letterkunde. Samenvattingen voor lezingen (maximaal 500 woorden) moeten uiterlijk 8 december 2017 gestuurd worden naar dr. Eric Hoekstra <FH-literature@fryske-akademy.nl>. De voertaal van het symposium zal hoofdzakelijk Nederlands en Fries zijn. Maar ook Engels is toegestaan. 

Download de oproep (Friese versie) (Engelse versie).

 

 

Inschrijven

De registratie voor de conferentie is nu open:  www.frisianhumanities.nl

Studenten kunnen registeren met 50 procent korting. Bij het inschrijfgeld voor het congres is een lunch en koffie/thee in de pauzes inbegrepen.

Conferentiebezoekers kunnen tegen een gereduceerd tarief hotels in Leeuwarden boeken en 15% korting op een KLM-vliegticket krijgen via de inschrijfpagina.

 

 

Gewone prijs

Studenten

1 dag

€ 80,00

€ 40,00

2 dagen

€ 80,00

€ 40,00

3 dagen

€ 160,00

€ 80,00

4 dagen

 

€ 160,00

€ 80,00

 

Belangrijke data

  • 8 december 2017: uiterlijk lezingvoorstellen indienen
  • 22 december 2017: acceptatiebericht
  • 23 t/m 26 april 2018: Conference on Frisian Humanities

    

   Congrescommissie

   • drs. Cor van der Meer (voorzitter en sessie over meertaligheid)
   • dr. Eric Hoekstra (letterkunde)
   • dr. Han Nijdam (middeleeuws Friesland)
   • dr. Hans Van de Velde (taal en taalkunde)

    

   Contact