Spring naar hoofd-inhoud

B(l)oeiende Talen zoeken vrijwilligers

Foto's: Hindrik Sijens

Is taal ‘zeg maar echt jouw ding’? Vind je het leuk om gasten uit binnen- en buitenland te ontvangen en ze kennis te laten maken met Friese taal en cultuur? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Fryske Akademy zoekt enthousiaste gastheren en gastvrouwen voor de b(l)oeiende taalactiviteiten in de Akademytuin! Dit is een grote tent in de prachtige binnentuin van de Fryske Akademy aan de Doelestraat in hartje Leeuwarden. Het project maakt onderdeel uit van Lân fan taal/ Leeuwarden-Fryslân 2018.

In de tent is van alles te beleven: er zijn lezingen en optredens van dichters en muzikanten, er worden filmpjes vertoond, maar ook is er een marathon-actie voor het goede doel: bezoekers worden uitgenodigd om een stukje van het Frysk Hânwurdboek voor te lezen en zich daarbij te laten sponsoren of geld te doneren. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Lezen & Schrijven (www.lezenenschrijven.nl), een initiatief van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.

Om mee te doen met het woordenboeklezen kunnen mensen zich van tevoren opgeven, maar spontaan beginnen mag ook: kennis van het Fries is voor de gasten geen vereiste. Van het voorlezen worden audio-opnames gemaakt, die een waardevolle bron gaan vormen voor de wetenschap. Met jouw inzet help je dus niet alleen Stichting Lezen & Schrijven, maar ook het onderzoek naar Friese taal!

Kom jij ons team versterken?

Wij zoeken vrijwilligers die ons op werkdagen tussen 25 mei en 22 september willen helpen bij de bemensing van onze Talentent. De diensten zijn van 10.00-13.30 uur of van 13.30-17.00 uur. Het zou fijn zijn als je een vast dagdeel in de week kunt komen helpen; uiteraard zijn alle dagen in overleg. Je taken bestaan uit het ontvangen van gasten en voorlezers, het bedienen van de opname-apparatuur van het woordenboeklezen (ervaring niet vereist) en het helpen bij de administratie rondom het woordenboeklezen. Als je Fries kunt praten en verstaan, is dat een pré!

Wij bieden je een gezellige, internationale werksfeer in een van de mooiste binnentuinen van de Friese hoofdstad. Deze functie is een mooie uitdaging om je netwerk uit te breiden, je kunt deelnemen aan onze sportieve lunchactiviteiten (volleybal, wandelen) en je hebt onbeperkt toegang tot koffie, thee en soep. Uiteraard ontvang je ook een uitnodiging voor de Tent-Afbreek-Borrel in september.

Lijkt dit je wat? Meld je dan nu aan via baly@fryske-akademy.nl. Dit e-mailadres kun je ook gebruiken als je meer informatie wilt over deze functie. Kijk ook eens op www.fryske-akademy.nl/lf2018. We horen graag van je!