Spring naar hoofd-inhoud

Startschot voor project VirtuLApp

[Translate to Dutch:] Kick-off meeting fan VirtuLApp op moandei 15 oktober 2018, foto's: Hindrik Sijens.

Met een bijeenkomst van internationale partners in de Erfgoedkamer van de Fryske Akademy op 15 en 16 oktober, is het startschot gegeven van het nieuwe project VirtuLApp (Virtual Language App).

Een internationaal consortium, bestaande uit het kenniscentrum Mercator (Nederland), ATiT (België), Luca School of Arts (België), Trinity College Dublin (Ierland) en Universidad del Pais Vasco (Spanje), zal aan de slag met het ontwikkelen van een innovatieve multididactische aanpak die leerkrachten in de klas kunnen gebruiken in een meertalige situatie. 

Het uitgangspunt van VirtuLApp is de behoefte van leerkrachten aan meer kennis en middelen voor meertalig onderwijs en het integreren van kleine talen en migrantentalen in de klas. Hiervoor wordt een augmented en virtual reality-app over meertalig onderwijs ontwikkeld. Tegelijk wordt een digitaal handboek en een toolkit met videodocumentatie van de beste praktijkvoorbeelden van scholen die al met taaldiversiteit in de klas werken.

Het project VirtuLApp wordt ondersteund door het Erasmus Plus programma van de Europese Commissie en heeft een looptijd van drie jaar.