Spring naar hoofd-inhoud

Vrijwilligers gezocht voor HisGIS

Word jij HisGIS citizen scientist? En help je mee het nog resterende gedeelte van het oudste kadaster van Nederland voor HisGIS te digitaliseren?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor dit wetenschappelijk project van nationaal belang. Om percelen te tekenen (vectoriseren) én om gegevens uit de perceelregisters in te voeren. Je werkt onder begeleiding van medewerkers van het Humanities Cluster van de KNAW en de Fryske Akademy.

Op het programma staan de ontbrekende stukken van Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Je werkt met gebruiksvriendelijke invoermodules en er is een platform waarop ervaringen kunnen worden uitgewisseld en vragen worden besproken.

Als je instapt volg je een kort leertraject, maar het werk is niet ingewikkeld of technisch lastig. Tekenaars met Open Street Map-ervaring kunnen meteen aan de slag. Je kunt aansluiten bij lopende projecten zodat die snel kunnen worden afgerond. Het is echter ook mogelijk eigen plaatsen en streken te kiezen.

Meewerken in een community betekent in elk geval gezamenlijk resultaten boeken die door vele belanghebbenden worden gebruikt.

Klik hier voor meer informatie over HisGIS.

Aanmelden kan via helpmee@hisgis.nl