Spring naar hoofd-inhoud

Nieuw jasje voor het WFT

De online historische woordenboeken van het Instituut voor de Nederlandse Taal zijn onlangs in een nieuw jasje gestoken – en daarmee ook het wetenschappelijke Woordenboek der Friese Taal.

De applicatie ziet er niet alleen overzichtelijker uit maar is door technische aanpassingen ook vriendelijker in gebruik. Het is nu niet meer nodig om Adobe Flash te installeren.

In 2007 werd de onlineversie van het Woordenboek der Nederlandsche Taal gelanceerd. Een paar maanden later kwam het Vroegmiddelnederlands Woordenboek erbij en in 2009 zijn het Oudnederlands Woordenboek en het Middelnederlandsch Woordenboek toegevoegd. Alle historische woordenboeken samengevoegd in één portaal werden Geïntegreerde Taalbank (GTB) genoemd. In 2010 kwam er nog een aanvulling: de 25 delen van het Woordenboek der Friese Taal (WFT).

Versie 2.0

Sinds de lancering in 2007 is de applicatie regelmatig geüpdatet, maar nog niet eerder zijn het uiterlijk en de achterliggende techniek zo grondig gewijzigd als nu. In de nieuwe versie is er maar één scherm waar met behulp van tabbladen gewisseld kan worden tussen bijvoorbeeld zoekopdracht en resultaat. De aangepaste kleuren geven een rustiger beeld en doordat Flash niet meer nodig is, kan de woordenboekapplicatie nu ook makkelijk gebruikt worden op computers en telefoons van Apple en tablets en telefoons van Android.

Ga naar: