Spring naar hoofd-inhoud

BabelAR: meertalig spelletje

Game release BabelAR: een spel voor elke (meertalige) klas

De game BabelAR is gelanceerd door het Erasmus+ VirtuLApp-project. Het doel van BabelAR is om leerlingen de waarde van hun (thuis)talen te laten inzien en om hun talenkennis activeren. Bovendien is het ook bedoeld om leerkrachten bewuster te maken van meertaligheid in de klas en van de waarde van meertalig onderwijs.

De game BabelAR is het nieuwste instrument ontwikkeld door VirtuLApp (Virtual Language App). BabelAR is bedoeld voor leerlingen tussen 7 en 12 jaar oud en is gratis verkrijgbaar op toestellen met iOS of Android. In deze Augmented Reality (AR) game werken leerlingen samen  en zetten ze talen en talenkennis in om het wezentje Babel te helpen, dat al zijn talenkennis kwijtgeraakt is. Standaard-, minderheids-, migranten- en curriculumtalen zijn verwerkt in de game, die in veertien talen kan worden gespeeld. Babel neemt leerlingen niet alleen mee op een taalreis, maar ook naar drie Augmented Reality-werelden. In een van deze werelden loopt een zwerm dieren over de vloer van het klaslokaal. Leerlingen die de game al hebben gespeeld, waren meer dan enthousiast.

#BabelARchallenge
VirtuLApp nodigt scholen en leerkrachten uit om mee te doen aan de #BabelARchallenge. De eerste 25 deelnemers ontvangen een cadeautje en de winnaar van de #BabelARchallenge krijgt een cadeaubon van € 150. Om deel te nemen, moeten leerkrachten een originele en creatieve video maken van zichzelf en hun leerlingen terwijl ze de BabelAR game spelen. Meedoen aan de  #BabelARchallenge kan tot en met 5 mei.

VirtuLApp
VirtuLApp is een driejarig project in het door de Europese Unie betaalde Erasmus+ programma en wordt gecoördineerd door Mercator Europees Kenniscentrum, dat onderdeel is van de Fryske Akademy. Projectpartners zijn ATiT (België), LUCA School of Arts (België), Trinity College Dublin (Ierland) en Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea (Spanje).