Spring naar hoofd-inhoud

Blog post over de WikiWomen partner meeting in Donostia

Van 26 juni tot 1 juli namen Friese docenten en docentenbegeleiders - samen met docenten uit Ierland en Baskenland - deel aan een Wikipedia bootcamp. Die werd georganiseerd in het kader van het Erasmus+ project WikiWomen, waar ons Mercator Europees Kenniscentrum partner in is. Tijdens de bootcamp hebben zij de vaardigheden geleerd en het vertrouwen gekregen om thuis hun leerlingen (15-18 jaar) te steunen in hun (digitale) schrijfvaardigheid, die de schoolkinderen straks zelf kunnen gebruiken in het verloop van dit project. In het voorjaar van 2023 (27-31 maart 2023) mogen deze jongeren namelijk zelf een Wikipedia bootcamp volgen in Ierland.

Namens Mercator Europees Kenniscentrum, onderdeel van de Fryske Akademy, nam onze collega Inge Heslinga deel aan de bijeenkomst. Over het bezoek aan Donostia / San Sebastian heeft projectpartner Galder Gonzalez van de Baskischse Wikipedia gemeenschap een interessant blog geschreven. Het is in het Baskisch, automatisch kan vertalen via uw eigen browser.

U kunt het hier lezen: http://wikimedia.eus/2022/07/wikiemakumeak-erasmus-programan-irakasleentzako-ikastaroa-egin-dugu/