Spring naar hoofd-inhoud

Diktee vanwege slecht weer verzet

Vanwege de slechte weersvoorspelling voor aankomende donderdag 21 juni, heeft de organisatie van het Grut Frysk Diktee besloten het dictee te verzetten. De nieuwe datum voor het dictee is woensdag 27 juni. Net als eerder zal het dictee om 19.00 uur beginnen op het Oldehoofsterkerkhof.

De 680 deelnemers die meedoen aan het Grut Frysk Diktee zullen in de open lucht op het Oldehoofsterkerkhof meeschrijven aan het dictee. Omdat de weerberichten voor donderdag aanhoudende regen, harde wind en kou voorspellen, voelt de organisatie haar genoodzaakt om het dictee te verplaatsen naar woensdag 27 juni. De reservedatum, die nu dus gebruikt wordt, is van te voren gecommuniceerd met alle deelnemers. Ook ontvangen alle deelnemers een mail van de organisatie waarin zij op de hoogte worden gesteld van de nieuwe datum.

Live te volgen
Het Grut Frysk Diktee is woensdag 27 juni vanaf 19.00 uur live te zien bij Omrop Fryslân op televisie en online. En niet alleen op het plein kunnen mensen meedoen, ook de mensen thuis kunnen dat. Via www.fryskdiktee.frl kan iedereen thuis het dictee meeschrijven. Het wordt dan ook automatische nagekeken. De tekst is dit jaar geschreven door de presentatrice van het NOS Jeugdjournaal, Welmoed Sijtsma.