Spring naar hoofd-inhoud

Essays Hans Mol en Alex Kerkhof in congresbundel Holland Dag 2022

Essays Mol en Kerkhof

Afgelopen zomer werd in Leiden voor de derde keer de Holland Dag georganiseerd. Deze dag wordt tweejaarlijks georganiseerd door stichting Ontstaan van Holland, in opdracht van de Provincie Zuid-Holland. Medewerking krijgt de stichting daarbij van de Universiteit Leiden, Erfgoed Leiden e.o. en Erfgoedhuis Zuid-Holland. Het doel van de dag is het bevorderen van kennis, inzichten en bewustwording bij een breed publiek omtrent de vorming van het graafschap Holland tussen 900 en 1300.

Twee onderzoekers van de Fryske Akademy werkten ook mee aan deze Holland Dag 2022: Hans Mol en Alex Kerkhof. Hun bijdragen zijn nu opgenomen in de congresbundel 'Nieuwe vergezichten op een oud verhaal’. 

Hans Mol is onderzoeker middeleeuwse geschiedenis aan de Fryske Akademy te Leeuwarden en (emeritus) bijzonder hoogleraar geschiedenis van de Friese landen aan de Universiteit Leiden. Zijn bijdrage heeft de titel: 'Bestudering van de regionale middeleeuwen - hoe lang nog en hoe?'.

Peter-Alexander (Alex) Kerkhof is historicus en taalkundige. Hij promoveerde in 2018 aan de Universiteit Leiden en is tegenwoordig verbonden als historisch-taalkundige aan de Fryske Akademy. Zijn bijdrage is getiteld 'De talen van Holland tussen de 10de en 12de eeuw'.

De congresbundel is gratis te downloaden.