Spring naar hoofd-inhoud

Lezingenreeks Lânboukundich Wurkferbân (Fryske Akademy) in het Fries Landbouwmuseum

Ir. Petra Berkhout

Ir. Petra Berkhout

Het Lânboukundich Wurkferbân van de Fryske Akademy en het Fries Landbouwmuseum organiseren op vrijdagmiddag 18 november een lezing. De aanvang is 14:00 uur. Spreker is mw. Ir. Petra Berkhout, die sinds februari 2001 als agrarisch econoom en senior onderzoeker werkzaam is bij Wageningen Economic Research (WEcR, voorheen het LEI). De titel van haar lezing is: 'Kansrijke verdienmodellen voor de Friese boer en Agrofood sector: Benadering vanuit de wetenschap'.

 

Achtergrond:

Het platteland staat voor grote uitdagingen: verduurzamen van de landbouw, versterken van natuur, minder stikstofdepositie, afremmen van klimaatverandering en verbeteren van de waterkwaliteit (denk aan derogatie) zijn thema’s die bijna dagelijks in het nieuws zijn. Alle sectoren moeten hiermee aan de slag, ook - en vooral - de landbouw. Hoe kunnen de potenties van de agrofoodsector in Fryslân ingezet worden om de uitdagingen voor de toekomst het hoofd te bieden met behoud van een goed verdienmodel voor de agrariërs?

 

Lezingenserie:

Rond het hier boven beschreven thema organiseert het Lânboukundig Wurkferbân van de Fryske Akademy een aantal bijeenkomsten in het Fries Landbouwmuseum: drie lezingen waarbij het thema benaderd wordt vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek. Petra Berkhout bijt het spits af. Op 2 december volgt Lubbert van Dellen van Flynth adviseurs en accountants. Gedeputeerde Friso Douwstra spreekt op een nog nader te bepalen datum in januari.

 

Spreker:

Ir. Petra Berkhout (1965) is agrarisch econoom en werkt sinds februari 2001 als senior onderzoeker bij Wageningen Economic Research (WEcR, voorheen het LEI). Daarvoor is zij onder meer tien jaar bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werkzaam geweest, met name op het terrein van het Europese markt- en prijsbeleid voor de landbouw. In 2000 maakte ze de overstap naar onderzoek. In de onderzoeksprojecten ligt de nadruk op beleidsadvisering van de (rijks)overheid over de Nederlandse land- en tuinbouw en op monitoring en evaluatie van (Europees) landbouwbeleid.

 

Reserveren:

De entree voor stipers (donateurs) van de Fryske Akademy, vrijwilligers en Vrienden van het Landbouwmuseum is gratis: anderen betalen 8 euro en dat is inclusief koffie. Reserveren (en betalen) kan via de museumwebsite.