Spring naar hoofd-inhoud

Weekend van de Wetenschap op 4-5 oktober in Leeuwarden en Franeker

Diederik Jekel

Tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap, op 4 en 5 oktober 2024, is er van alles te beleven in Leeuwarden en Franeker. Echte wetenschappers geven dat weekend op een toegankelijke manier inzicht in de wereld van wetenschap en technologie.  Bezoekers krijgen een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. 

Het Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden, met een focus op gezinnen met kinderen tussen 8 en 14 jaar.

In Leeuwarden hebben diverse organisaties de handen ineen gesloten. Campus Fryslân stelt de deuren open voor lezingen van onderzoekers van de Fryske Akademy en Tresoar, en ook Dbieb en Natuurmuseum Fryslân organiseren interessante activiteiten. De Academie van Franeker stelt een bijzonder programma samen op verschillende locaties in het centrum van Franeker.

Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en bekend van o.a. Zapplive, Willem Wever, de Slimste Mens en Jekels Jacht, neemt  in Leeuwarden als hoofdspreker het publiek mee in de wereld van de wetenschap in het Beursgebouw van Campus Fryslân. Vanaf 18 september staat het volledige programma op de landelijke pagina van het Weekend van de Wetenschap.