Spring naar hoofd-inhoud

Telefoon
058-234 30 26

E-mail
iheslinga@fryske-akademy.nl

LinkedIn
linkedin.com/in/ingeheslinga

Heslinga, I.C. (Inge) MA

redacteur en projectmedewerker

Telefoon
058-234 30 26

E-mail
iheslinga@fryske-akademy.nl

LinkedIn
linkedin.com/in/ingeheslinga

Inge Heslinga (Groningen, 1981) studeerde Literatuurwetenschap (Kunsten, Cultuur en Media) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar masteronderzoek deed zij naar de conflicten tussen de schrijversgeneraties rondom de drie belangrijkste Friese literaire tijdschriften in de decennia na de Tweede Wereldoorlog. De scriptie kreeg de titel 'Leave abonnee: Conflict tussen de Friese literaire tijdschriften De Tsjerne, Quatrebras en Asyl (1946-1968)' en werd beloond met de Fryske Akademy Skripsjepriis.

Bij de Fryske Akademy is Heslinga werkzaam als (web)redacteur bij het Mercator Europees Kenniscentrum en als projektmedewerker voor het internationale Erasmus+-project ENROPE, het Duits-Nederlandse Geschiedenisnetwerk en het Sieperda Symposium (een samenwerking met het Koninklijk Fries Genootschap). Eerder heeft zij (o.a.) gewerkt als collectievormer Friese Geschiedenis en Literatuur bij Regionaal Historisch Centrum Tresoar, als redacteur bij een Friese uitgeverij en als projectcoördinator in de Friese popcultuur.

 

Publicaties:

Heslinga, I., ‘Van ruzie tot fusie in de Friese literatuur’, in: Zacht Lawijd 8 (2009), 64-84. Zie: https://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=hesl003.

Heslinga, I., Leave abonnee: Conflict tussen de Friese literaire tijdschriften De Tsjerne, Quatrebras en Asyl (1946-1968), Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen, 2008.

Heslinga, I., 259 x Drenthe, Leeuwarden, Uitgeverij Noordboek/ Friese Pers Boekerij, 2008 (736 pages).

Heslinga, I., Het Groningen gevoel, Uitgeverij Noordboek/ Friese Pers Boekerij, 2007 (240 pages).

 

Artikelen

Inge schreef (niet-academische) artikelen over Friese historie, Friese popcultuur, Friese literatuur en data management voor tijdschriften en blogs als LetterhoekeVPRO-3voor12Friesland, Spread Popmagazine en Farsk.