Spring naar hoofd-inhoud

Presentatie Anne Merkuur op internationaal morfologencongres in Hongarije

Fryske Akademy-onderzoeker Anne Merkuur was een van de sprekers op de 20e International Morphology Meeting in Budapest. Dat is een tweejaarlijks internationaal congres voor morfologen: taalkundigen die focussen op woordvorming. Het is om en om in Budapest en Wenen en dit jaar werd het gehouden in Budapest en georganiseerd door het Hungarian Research Centre for Linguistics (NYTK).

Samen met Fenna Bergsma (Fryske Akademy), Jan Don (Open Universiteit) en Meg Smith (Universiteit van Amsterdam) werkt Merkuur aan een onderzoek naar de Friese werkwoordklassen. De resultaten van dat onderzoek tot nu toe heeft Meg Smith in Budapest gepresenteerd in de lezing 'Morphological Classes without Class--features'.

Zelf heeft Merkuur een presentatie gegeven over de veranderende tweede persoon verleden tijd in Friese werkwoorden (waarom zeggen sommige jonge mensen tegenwoordig do wurktest, in plaats van do wurkest). Haar lezing had de titel 'Analogy across classes and languages: Regularisation in Frisian 2SG past forms'. Ook heeft zij meegedaan aan de sessie ‘Analogy yn ynfleksje'.

Het programma van het International Morphology Meeting kunt u hier nalezen: http://www.nytud.hu/imm20/program.pdf