Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsberichten

apr

21

Dr. Cesko Voeten van de Fryske Akademy heeft een prestigieuze Rubicon-subsidie verworven van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met Rubicon geeft NWO pasgepromoveerde Nederlandse wetenschappers de kans om onderzoekservaring op te doen in het buitenland. Voeten gaat dankzij deze subsidie twee jaar naar de University of Pennsylvania in de Verenigde Staten, om in samenwerking met taalkundigen en biologen onderzoek te doen naar de oorzaken van taalverandering.

Lees meer

apr

14

Renze Stiemsma kan het best Fries schrijven van alle basisschoolleerlingen in Fryslân. Met 8 fouten werd hij donderdag 14 april de winnaar van het Lyts Frysk Diktee.

Lees meer

maa

28

Gnyskje, nútsjesmoar en krûpelhintsje. It Grut Frysk Diktee is weer terug met een nieuwe editie. Dat is voor het eerst sinds It Grut Frysk Diktee in 2018 op het Oldehoofsterkerkhof, met een recordaantal deelnemers. Op dinsdag 17 mei wordt It Grut Frysk Diktee weer als vanouds gehouden in de Statenzaal van het Provinciehuis. Kwalificeren voor het dictee kan vanaf vandaag.

Lees meer

maa

22

Bij de Fryske Akademy is in mooie vacature voor een Allround HR-adviseur.

Lees meer

maa

21

Universitaire studenten kunnen hun masterscriptie insturen voor de Skripsjepriis 2020-2022 fan de Fryske Akademy. Het beste scriptieonderzoek op het gebied van de Friese taal en cultuur wordt beloond met duizend euro. De prijs wordt een keer per twee jaar uitgereikt.

Lees meer