Spring naar hoofd-inhoud

23-26 april 2018: 1st Conference on Frisian Humanities

De Fryske Akademy organiseert het eerste Fries Geesteswetenschappelijk Congres (Conference on Frisian Humanities), in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden, van 23 t/m 26 april 2018, als onderdeel van het project Lân fan taal van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Het congres is een forum voor wetenschappelijk debat over taal en cultuur in de Friese landen, nu en in het verleden en in internationaal perspectief, met het doel om van gedachten te wisselen over empirische, methodologische en theoretische kwesties.

 

Vier symposia

De Conference on Frisian Humanities bestaat uit een serie van vier symposia ‒ over Taal en Taalkunde, Letterkunde, Middeleeuws Friesland en Meertaligheid ‒ waar zo'n honderd lezingen worden gehouden. meer informatie is te vinden op de pagina's van de symposia: 

  • Taal en Taalkunde (maandag 23 en dinsdag 24 april 2018), lezingen van onder andere: Naomi Nagy (Universiteit van Toronto) – ‘Francoprovençal in Europa and North America: Vitality and Variability’; Peter Schrijver (Universiteit Utrecht) ‘The origins of the Frisian language: inheritance and contact’;
  • Letterkunde (maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 april), lezingen van onder andere: Wilken Engelbrecht (Palacký Universiteit, Olomouc): ‘Fries en Friese literatuur vanuit een Centraal-Europees perspectief’;  Goffe Jensma (Rijksuniversiteit Groningen): ‘Yntermedialiteit yn de Fryske poëzy, 1992-2017’;

De Conference on Frisian Humanities is de opvolger van het Frysk Filologekongres. 

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de bovenstaande links, of rechtstreeks via: www.frisianhumanities.nl.

De congresbijdrage is € 80 voor elk symposium apart. De bijdrage voor de gehele conferentie ‒ 4 dagen ‒ is € 160. Studenten betalen de helft. Nat en droog (lunch, koffie en thee) is bij de prijs inbegrepen.

Onderkomen
Na de registratie wordt u op de hoogte gebracht over de hotelaccomodaties in Leeuwarden. Verschillende hotels hebben in de congresweek kamers tegen speciale prijzen. Omdat er dit jaar een grote vraag zal zijn naar hotelkamers, raden wij u aan om u zo snel mogelijk voor het congres op te geven en ook zo gauw mogelijk een kamer te reserveren.