Spring naar hoofd-inhoud

Tweede literatuurnummer It Beaken

Het tijdschrift van de Fryske Akademy It Beaken brengt deze maand een tweede speciaalnummer over Friese literatuur. Het gaat om veertien lezingen die zijn gegeven op de Tweede Friese Letterkundedagen. Die werden georganiseerd van 23 t/m 25 april 2018 in het kader van de Conference on Frisian Humanities in de Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie. 

De helft van de 22 sprekers op de Tweede Friese Letterkundedagen kwamen van buiten Nederland: uit Tsjechië, Canada, Duitsland en Engeland. Een halve dag werd met steun van het Letterenfonds een aparte sessie gewijd aan de nieuwe bloemlezing van Friese literatuur Swallows and Floating Horses.

Het speciaalnummer dat binnenkort bij abonnees van It Beaken op de deurmat valt, heeft niet de pretentie het hele Friese literaire leven te dekken, maar wil wel bijdragen aan de toegankelijkheid en de kennis van de Friese literatuur, zo schrijven de samenstellers Eric Hoekstra en Reinier Salverda in de inleiding. ‘Wij zoeken dat Friese literaire leven waar het zich laat vinden.’

Zie ook: