Spring naar hoofd-inhoud

Nieuw Regionaal Dossier: 'Hungarian language in education in Slovenia'

Het eerste nieuwe Regionaal Dossier van 2024 is een feit. Met gepaste trots presenteert het Mercator  Europees Kenniscentrum voor Meertaligheid de tweede, volledige herziene editie van 'The Hungarian language in education in Slovenia'. Deze editie is, net als alle andere dossiers, gratis te downloaden vanaf Mercators website.

De tweede editie van 'The Hungarian language in education in Slovenia' is samengesteld door Albina Nećak Lük en Attila Kovács, in samenwerking met het redactieteam van Mercator. Albina Nećak Lük, PhD, is gepromoveerd in de taalsociologie en is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Ljubljana, Slovenië. Ze is ook hoogleraar toegepaste taalkunde aan de afdeling Algemene Taalwetenschap van de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Ljubljana (afdelingshoofd tussen 2004-2008). Attila Kovács, PhD, is historicus en senior onderzoeker aan het Instituut voor Etnische Studies (INV) in Ljubljana, Slovenië. Hij is ook hoofd van de INV-afdeling in Lendava/Lendva. Kovács' onderzoek richt zich op etnische en minderheidsvraagstukken. 

 

Regionale Dossiers

Met de Regionale Dossiers legt het Mercator Kenniscentrum de focus op het onderwijssysteem in Europese regio's met een autochtone minderheidstaal en hoe deze minderheidstaal een plek krijgt binnen dat systeem. De Regionale Dossiers zijn geschreven volgens een vast stramien, zodat zij gebruikt kunnen worden voor vergelijkend onderzoek.

 

Verwachte Regional Dossiers

In het jaar 2024 hoopt het team van redacteuren ongeveer 20 nieuwe edities te publiceren, waaronder de dossiers Albanian in Italy (2nd ed.), Corsican in France (3rd ed.), Italian in Croatia (1st ed.), . Karelian in the Karelian Republic (1st ed.), Maltese in Malta (2nd ed.), German in Alsace (3rd ed.) en Friulian in Italy (2nd ed.).

Meer informatie kunt u vinden op de Regional Dossiers webpagina.