Spring naar hoofd-inhoud

Twee nieuwe Regionale Dossiers: Sloveens in Oostenrijk en Litouws in Polen

Maar liefst twee nieuwe regionale dossiers zijn gepubliceerd door ons Mercator Europees Kenniscentrum voor Meertaligheid en Taalleren! Het betreft de derde en volledig geactualiseerde editie van het dossier 'The Slovene language in education in Austria' en de tweede en volledig geactualiseerde editie van het dossier 'The Lithuanian language in education in Poland'.

Met de Regionale Dossiers legt het Mercator Kenniscentrum de focus op het onderwijssysteem in Europese regio's met een autochtone minderheidstaal en hoe deze minderheidstaal een plek krijgt binnen dat systeem. De Regionale Dossiers zijn geschreven volgens een vast stramien, zodat zij gebruikt kunnen worden voor vergelijkend onderzoek. Alle Regionale Dossiers, zowel de nieuwe als de oudere edities, zijn gratis te downloaden van de website van Mercator (rubriek Regionale Dossiers).

 

De Sloveense taal in het onderwijs in Oostenrijk 

Dit regionale dossier is in 2023 geactualiseerd door Ursula Doleschal. Doleschal, PhD, is hoogleraar Slavische taalkunde en hoofd van het schrijfcentrum aan de Universiteit van Klagenfurt (Oostenrijk). U kunt de hoogtepunten van het dossier en de samenvatting in drie talen (Engels, Sloveens en Duits) lezen op de speciale webpagina die voor dit dossier is gemaakt. 

 

De Litouwse taal in het onderwijs in Polen

Dit regionale dossier is in 2023 bijgewerkt door Jowita Niewulis-Grablunas, PhD en Piotr Grablunas, PhD (beiden werkzaam bij het Institute of Applied Linguistics, Department of Unique Languages and Literatures aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań, Polen). U kunt de hoogtepunten van het dossier en de samenvatting in drie talen (Engels, Litouws en Pools) lezen op de speciale webpagina die voor dit dossier is gemaakt.