Spring naar hoofd-inhoud

Fryske Akademy partner van internationale conferentie TABU Dag

De Fryske Akademy is één van de partners van de jaarlijkse TABU Dag, een internationale conferentie over linguïstiek, genoemd naar het taalkundig bulletin van het Nederlands Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Twee dagen lang, op 15 en 16 juni, zullen tientallen onderzoekers presentaties geven op het gebied van neurolinguïstiek, computationele linguïstiek, taalverwerving, semantiek, sociolinguïstiek, en andere onderzoeksgebieden binnen de linguïstiek.

 

Collega's

Ook dit jaar staan verschillende collega's van de Fryske Akademy met hun onderzoekswerk op het programma van TABU Dag 2023. Vanuit het MultiLit project (Multilectal Literacy in Education) hebben onze collega's Evelyn Bosma, Hans Van de Velde en Femke van Seijen meegewerkt aan de presentatie 'Variation in Frisian and Dutch verb clusters: The effect of standard language literacy and ideology'. Wilbert Heeringa heeft meegewerkt aan het onderzoek 'Changing regional language speakers populations in the northern Netherlands: Contrasts between the Frisian and Low Saxon language areas'. Beide presentatie worden gehouden op donderdag 15 juni in het Academiegebouw van Groningen.

Onze oud-stagiair Alissa Vogel is uitgenodigd om een onderzoeksposter te presenteren op TABU Dag 2023. Haar verhaal gaat over '#estiktokat as a #breathingspace? – Legitimizing the use of Catalan on TikTok and the implications of a community hashtag'. Haar poster is op donderdag te zien in het Harmoniegebouw van de RUG.

Het volledige programma en alle andere informatie is te vinden op de website van TABU Dag 2023.