Spring naar hoofd-inhoud

Posthumus Conferentie: Regionale geschiedenis in een mondiale context

Het N.W. Posthumus Instituut en de Fryske Akademy organiseren de Posthumus Conference 2024. De conferentie wordt op donderdag 23 en vrijdag 24 mei gehouden in Leeuwarden bij de Rijksuniversiteit Groningen, Campus Fryslân. Het thema is Regionale geschiedenis in een mondiale context. De hoofdlezing wordt verzorgd door prof. Nikolaus Wolff van de Humboldt Universiteit uit Berlijn. het co-referaat wordt gehouden door prof. Marijn Molema (Rijksuniversiteit Groningen/Planbureau Fryslân), die eerder verbonden was aan de Fryske Akademy. 

Naast de hoofdsprekers zijn er presentaties van promovendi, netwerksessies, een diplomaceremonie bij het conferentiediner en een afsluitende borrel. Het organisatiecomité bestaat uit: Hanno Brand (Fryske Akademy), Jessica Dijkman, Rogier van Kooten, René van Weeren en Amber Verspui (N.W. Posthumus Instituut).

Voor de conferentie is een speciale website ingericht met aanvullende informatie over het programma, het thema, overnachtingsmogelijkheden enz.

Onderzoeksschool
Het N.W. Posthumus Instituut is een onderzoeksschool binnen Nederland en Vlaanderen voor de Economische en Sociale Geschiedenis, en het is een samenwerkingverband tussen vijftien universiteiten en onderzoeksinstituten. Het N.W. Posthumus Instituut stimuleert sinds 1988 innovatief en vooruitstrevend interdisciplinair onderzoek op het gebied van economische en sociale geschiedenis door het stimuleren en steunen van gezamelijke onderzoeksprogramma's tussen de dielnemende instellingen.