Spring naar hoofd-inhoud

Programma Dag van de Friese taalkunde 2023 nu online

Op vrijdag 6 oktober 2023 organiseert het Taalkundig Werkverband van de Fryske Akademy voor de twaalfde keer de Dag van de Friese taalkunde. De dag is bedoeld voor iedereen die direct of indirect bezig is met de taalkunde van het Fries: grammatica, fonetiek/ fonologie, naamkunde, lexicologie, sociolinguïstiek, historische taalkunde en meer.

Het conferentieprogramma staat nu online. 's Ochtends worden presentaties gehouden in twee parallelle sessies, na de lunch volgt een plenair programma. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje in Café Neushoorn in Leeuwarden, waar dan ook de lancering is van het nieuwe online tijdschrift Frisistyk.nl.

De Dag van de Friese taalkunde wordt gehouden in het gebouw van de Fryske Akademy en begint om 09:30 uur. U bent uiteraard van harte welkom om deze dag bij te wonen. De toegang is gratis. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar dr. Eric Hoekstra.

 

Programma

Lees hier het programma van de Dei fan de Fryske taalkunde, met bijgevoegd de de samenvattingen (abstracts) van de presentaties op de Dag van de Friese taalkunde.