Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Fryske Akademy en Universiteit van Amsterdam zoeken een promovendus

De Fryske Akademy biedt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) één promotieplaats voor vier jaar op het gebied van de Friese taal en cultuur. Als je op zoek bent naar een interessante werkplek waar je zelfstandig onderzoek kunt doen en waar belangstelling voor de Friese taal verbonden wordt met eigentijds onderzoek aan een van de Europese topuniversiteiten op het gebied van Taalwetenschap, dan bieden we nu een unieke mogelijkheid.

Door de samenwerking van Fryske Akademy en UvA krijg je toegang tot een sterke, internationale onderzoeksomgeving en tevens tot specialistische kennis over Fryslân en de Friese taal. Je schrijft in vier jaar een proefschrift. Vier mogelijke onderzoeksprojecten zijn te vinden in de projectbeschrijving ‘The Remarkable Resilience of Frisian’ (bijlage bij de vacature), maar je mag ook met een eigen projectvoorstel komen.

Alle informatie over de vacature, de functie-eisen en de sollicitatieprocedure vind je yn de fakatuere (FRL) / job description (ENG). Reageren kan tot 19 december 2022. Sollicitatiegesprekken zijn gepland in de eerste weken van januari 2023.