Spring naar hoofd-inhoud

Week van It Grut Frysk Diktee is begonnen!

'It Grut Frysk Diktee - De Opwaarmer'

Bent u er al klaar voor? Zet Omrop Fryslân Televisie dan maar aan en leg de pennen en papieren klaar, want deze week is de week van It Grut Frysk Diktee!

 

It Grut Frysk Diktee - De Opwaarmer
Omrop Fryslân TV: 23 mei 19:30 - 20:30 uur

Op dinsdag 23 mei om 19.30 uur kunt u al kijken naar It Grut Frysk Diktee - De Opwaarmer. In de studio van Omrop Fryslân ontvangt presentatrice Miranda Werkman drie bijzondere gasten. Iris Kroes is zangeres/ muzikant en ze heeft dit jaar de dicteetekst geschreven, die zal gaan over een bijzondere fase in haar leven. Hindrik Sijens is juryvoorzitter van It Grut Frysk Diktee en lexicograaf bij de Fryske Akademy. Sietske Poepjes is gedeputeerde van de provincie Fryslân en heeft natuurlijk een sterke band met de Friese taal.

 

It Grut Frysk Diktee
Omrop Fryslân TV: 24 mei 19:30 - 22:30 uur

Gnyskje, nútsjesmoar en krûpelhintsje. It Grut Frysk Diktee is terug met een nieuwe editie. Naast de 20 deelnemers die zich gekwalificeerd hebben doen er ook vijf teams mee die de strijd met elkaar aangaan. Er is een team met Friese artiesten met onder andere Johannes Rypma, Pieter Sahieter en Nynke Heeg. Een ander team wordt gevormd door diverse journalisten van het Friesch Dagblad, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Verder is er nog een team met dominees, Pabo-studenten en een groep jongeren van de keet Beunhok. bv uit Twijzelerheide. De winnaar van It Grut Frysk Diktee gaat naar huis met 'it gouden dakje'. Voor het winnende team is een aparte prijs. Doet u ook mee? 


Omrop Fryslân Telefyzje

Omrop Fryslân Televisie is in heel Fryslân te zien via Digitenne (DVB-T), en landelijk via de kabel en IPTV. Klanten van Kabelnoord kunnen in Fryslân via de analoge kabel naar Omrop Fryslân kijken. Omrop Fryslân TV is ook live te zien op de website. Omrop Fryslân TV wordt ook aangeboden in de tv-apps van de grote televisieproviders en bij NLZIET. Een overzicht van aanbieders vindt u hier